Thursday, November 26, 2009

PTPTN

aku ader terbaca blog pijot..pasal ptptn..menarik kan hal ni..

aku nak tanya ko pijot atau sesaper ajer lah yang terbaca ini kisah..dalam perjanjian kita dulu kan tarikh tamat pembayaran ptptn selama 10 tahun adalah 31.12.2012..aku pun macam ko jugak pijot, start potong gaji bayar ptptn tahun 2003..baki dalam rm5k lagi..ko lak macam mana? means aku ada lagi tempoh dalam 3 tahun nak abis..kenaper plak ko lagi setahun lebih..aku pun bayar lebih kurang ko setahun rm131.04..masa ni interest memang 4% lah kan..ko tu kira bila dah turun interest ker...yang tinggal setahun lebih ajer lagi..

jawab..jgn tak jawab..aku excited jugak ni..n ko jgn suh aku kol itu ptptn yer..letih dah aku...

2 comments:

.:fyzz:. said...

walawei bakpe ko nyer blog tak hadpet kt aku nyer entry list wey...ptptpu..eh ptptn..ko pun bayaran sama cam lia yer..rm134.04 ..aku lak rm138.01..hmm aku kata setahun lebih kan..maksudnya..thn 2011..baru abis bayo....cenggitu la kisahnya

umi airol.. said...

ooo..aku tahun 2012..ko nyer baki tinggal berapa pijot?