Tuesday, June 22, 2010

24 minggu a.k.a. 6 bulan sudah...



ok..ni actually gambo aku mengandung tahun lepas..8 bulan preggy..tahun ni takder gambo lagi..insyaAllah dalam masa terdekat ni..akan ader gambo..terlalu bersyukur aku kepadaNya kerana memberikan aku kesihatan yang baik mengandung kali ni..dengan syakirinnyer yang semakin pandai n bijak..bijak bergaduh ngan abang eyoi yer..hehehe..kandungan aku dah cecah usia 6 bulan..yakni 24 minggu..next appointment kena minum air gula..air glukos tu ler..takut ader kencing manis..coz mengandung sebelum2 ni aku disyaki kencing manis pada usia kandungan 8 dan 9 bulan..yer lah..orang kata dah nak bersalin..of course aku makan ikut hati..semua benda nak..hehehehe..insyaAllah nanti ader gambo terbaru, aku dunlud yer untuk tatapan korang walaupun korang bukan nak tengok pun..buat penat aku jer dunlud..of yer, terutama kepada cik geli, berat aku still tak cecah 50kg yer..kahkahkahkah..aku 49.55 kg..tak lama dah tu..next appointment mesti cecah angka 5 kat depan..uhukkss..takut..doakan kesihatan aku n bebi yer kengkawan..tq...

7 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe...cam tak caya jek...tiap2 tahun ko ngandung ni...tahun depan ada lagi tak???

{ e'mie } said...

kalau ko ngandung..aku join ajer..amacam..ko nak ke tahun depan..kahkahkahkah..aku mungkin tahun depan tak dah kot..releks dulu..aku yang letih..uhukksss..

.:fyzz:. said...

IZAN: hg ingt emie nih mesin pemberanakan ka..hehehe..
emie..aku lak dh 5 bulan.kira anak kita rakan sebaya la nnti..emm dh 6 buln dh emie..moga ko kuat dn masih aktif lgi..dn moga nnti dipermudahkan semuanya..amin...
ko dh tak alah ke?

~aSHa~ said...

semoga ko sihat2 selalu emie..mmg murah rezeki anak ko ni..sib baik aku duk jauh..kalo idak jangkit sindrom ko yg produktif tu..takpe itu semua rezeki kan..

(actly aku pun skrg cuak2 gak..sbb takde protection apa2...bedal sahaja..takde luar2 nye...bedallllllllll ehhehehehe)

::Mamalyna:: said...

bagus ko emi...wei, dah tau boy ke nie..

LYaFRINA said...

salam perkenalan.. dtg sini dr edisi geledah rumah ciptaan asha..

btw.. tahniah utk prennacy ni yer.. semoga selamat segalanya..msti x sabar nk tunggu baby kan???

{ e'mie } said...

pijot..tak..aku dah lama tak alah..aku alah sekejap ajer awal2 preggi ajer..itupun 3 minggu ajer..pastu dah ok..

zidah...kahkahkah..ko buat aku tergelak terguling..takperlah zidah..bedal pun bedallah..lagipun si damia tu dah beso..abang danish pun dan makin cerdik..aku doakan ko produktif macam aku lak tahun depan..kuihkuihkuih..

mamalyna..belum..aku tak sure lagi boy ker gal..tunggu next scan lah kot..

lyafrina..tq datang jenguk..tak sabo tu memang tak sabo..tapi akak kecut oooo..sakit yang tahun lepas pun belum reda lagik..uhukkss..doakan semoga anak success sokmo yer...