Tuesday, April 26, 2011

apa salah aku....?

ni cuma luahan hati aku jer...
dalam penceritaan ni mungkin salah aku kot...kotttt lah....
khamis lepas tak silap aku...macam biasa, aku antar airol kat sekolah dier...dekat sekolah airol tu adalah umah pak mentua mak sedara aku yang jaga airol tuh...
aku ngan family dier bley dikatakan rapat...kalau aku susah, memang ader yang sudi tolong macam kawan aku ni..always tolong aku..tak kira dari segi kewangan atau nasihat atau kederat...
nak dijadikan citer, lepas drop airol kat sekolah dier, aku ngan suami lalu lah kat depan umah 'atuk' (gelaran dier yang aku panggil ler)..kebetulan atuk n nenek ada kat luar, suami aku hon n berhentikan kete...aku buka tingkap n tegur lah dier orang...tapi apa yang aku dapat...amat..amat mengecewakan n terlalu kecik hati aku ni...jgn kata dier orang nak jawab sapaan aku..pandang muka aku pun tak hingin...yang aku pelik n tertanya...apa salah aku..adakah aku terkasar budi bicara, aku tersalah cakap, tingkah laku yang kurang sopan ker...ntahlah..mungkin juga masalah dalaman antara pak sedara aku n ayah aku..sampai aku n anak aku pun dibencinyer...itulah orang tua..sukar diramal..kalau aku tau dier orang tak hingin tegur aku, aku takkan berhenti untuk tegur dier orang...sebab berdosa dier orang bila aku tegur tapi tidak dibalas..
ermm..bila difikir balik..tak profesional n yer lah..orang sembahyang tak tinggal...tapi buat macam tu..
mungkin ker aku patut tegur ajer lagi dier orang tu..or buat tak kenal...or abaikan ajer dier orang...tapi aku n family dah lama kenal dier orang...aku di ajar oleh mak ayah aku..kalau mak ayah aku tak bertegur or ada masalah ngan sapa2..jgn aku n adik2 masuk campur...tegur macam biasa...jgn sombong...itu antara ayah n sipulan sipulin ler...jadi, aku rasa ayah aku takder masalah ngan orang tua ni...kenaper lak dier lebih2 taknak bertegur sapa n pandang muka pun tak hingin..apa2 pun, kalau ader anak or cucu dier terbaca blog aku ni..tolong sampaikan kat atuk n nenek ni, aku n family mohon maaf dari hujung rambut n hujung kaki jika aku ada mengguris perasaan n hati dier orang melalui perbuatan or tutur kata...halalkan jugak makan minum aku sefamily terutama anak aku airol yang membesar dengan dier orang dulu...duit ker aper ker..apa2 ajer ler yang aku n family termakan n terambil..harap dihalalkan dan diikhlaskan...terima kasih utk segala2nya

3 comments:

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

~aSHa~ said...

anggap je dia moody time tu...
ko tegur lagi di lain masa...

{ e'mie } said...

ntah lah zidah...aku memang terasa ati sangat2...aku memang cadang nak ke umah dier orang..tapi nak minta maaf ajer lah..walaupun aku tau..aku takder salah...cuma yer lah..aku ni peramah sangat kot...