Tuesday, March 3, 2009

UPIN N IPIN

cuma nak citer...semalam yakni isnin 2.3.09, aku cuti..suami aku pun cuti..aku cuti coz tak chat sesangat...tak sangka plak suami aku pun sama..tak lalu makan, bila makan muntah...suami aku pun dapat tempias..tapi bagus jugak..biar dier rasa apa yang aku rasa..nanti dier kata aku lembik plak...semalam pun kete aku tak dapat lagi..merempit lah aku 3 beranak..suami aku tak bley duduk umah...dier pening..dier ajak kuar..aku kalau ikut tak larat nak bangun pun..tapi gagahkan jugak untuk anak bujang aku sorang tu..kesian dah lama tak berjalan..asyik tanya gaji papa n umie ajer...nak minta kete mainan n nak pegi mc d katanya..aduih...letih umie..untuk tidak menghampakan si anak bujangan aku tuh..maka t/hari kuar lah ke mc d kat tc..aku tetiba datang selera nak makan double cheese..anak aku sesungguh2nya makan kentang...memang dier nak sangat kentang...kentang goreng kat umah dier kata tak sedap macam kat mc d..aduih...

sesudah makan mc d...airol ni ajak aku pegi mandi laut..aduih airol..dah jam 2.00 pm..moh balik..umi pening sesangat ni..masa ni pinjam kete adik aku dino..nasib baik adik aku ni tak kupik..heheh..kesiankan kakak dier ni bawak perut..hiihi..

balik dari mc d, antar kete kat dino..pastu kuar semula ngan motor..airol nak naik moto..bawak pegi bandar..jam 5.30 pm kuar semula...hehehe..rupa2 suami aku nak belanja airol tengok wayang citer upin n ipin..ternganga jugak ler si airol tengok citer tuh..tapi dah sejam lebih skit airol ajak kuar..ajak balik..pegi main car tembak2 katanya..hehehe...kat kuantan parade..main game kat atas tu..aduih...aku n suami terlopong jugak lah tengok citer tu..best jugak arr.,,clear ajer gambonyer..hehehe...

lepas tengok wayang...pegi lah kuantan parade...main car tembak2 plak ngan airol..dier pun tanya aku..umie ader duit banyak ker?...papa pun...aku pun jawab...ader...airol nak aper...dier kata nak pegi fun fair plak..aduih..yang itu umie tak banyak duit...kahkahkah...aku belikan dier aiskrim mc d..tapi aku yang pulun..buah2 jeruk tu pun..semua aku yang pulun...kahkahkah...balik tu teringat besday ayah aku..minggu depan...8.3...tapi takut masa tu duit dah kempis..so, balik tu aku singgah kfc..belikan ayam n bagai ler..coz aku tau..dah lama mak n ayah aku tak makan kfc..si airol pun apa lagi..melompat ler suka..ni kentang kentucky plak ker umie..aku angguk kan ajer lah...so, selesai membeli kfc, aku pun balik ler..dengan sukanya mak aku makan..n ayah aku senyum ajer...alhamdulillah..ader rezeki lebih skit bulan ni..cik suami dapat ot banyak..lebih skit ler belanja...syukur sejak aku ngandung ni..apa jua yang aku nak makan, cik somi bley beli..

aku rasa..aku dah cakap kat kengkawan..aku nak tunggu korang belanja aku makan..sebelum aku berpantang...sila2 lah beli n poskan untuk aku..macam izan n zidah selalu buat tuh..tq...

sori, gambo asyik takder...coz takder camera..harapkan telefon..aku memang pamalas ler time nih..sori...

7 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

wahhh...aku jugak yang lum p nengok...tak leh jadi gini...ishhh...

..nOj.. said...

ok emi... aku blanje ko... nk mkn pe... ckp je (yg murah2 je tau dlm lingkungan rm1-rm3)... ari jemaat ni aku ade miting kt bando sane... klu sempat leh kte g mkn2

.:Iz-aNn (",):. said...

tak ajak aku pung...huh

.:fyzz:. said...

mek di kan kena banned..ko nih mie..kita kena boikot mek di tau..kira time ko peknen kali nih ko demand sakan la ngan laki ko yer..huhuh jeles tul nih nak peknen gak nih..tpi lom ada rejeki..huhuhu

umi airol.. said...

ko nak tau pijot..memang aku boikot tau..tapi tekak aku ni nak sangat double cheese..aku tebalkan jugak ler muka ni..hiihi..nojah, aku nak ko belikan roti boy kat ktn parade tu ajer..rm2..hehehe...izan, ko beli vcd ajer lah...

LissaMayel said...

owh...ko ko pegnent ghupanya...erm..aku ni selalu la sangat ketinggalan zaman...erm..tahniah yer mi...dah baper bulan yer....erm anak sulung ko pun dah besor yer...erm...ko add la aku sbg kawan mu..sian kak ku....tak der pung nama aku ....sob..sob...aku maner la gheti nak wat wei....

~aSHa~ said...

wah best la tu dpt tgk wayang? aku udah 4 thn bape tahun tak tgkwayagn bersama hUBby ni...dgn adik aku n abg de aku ada la masa preknen 2nd..uhukssss..tu pun abg de banje..eh silap..aku belanja, abg de aku belanja makan stim bot...arhhh eja tak reti..korang paham sendiri je la