Wednesday, December 9, 2009

balik lambat lagii...

ermmm..aku balik lambat lagi...macam biasa..hari2 pun aku balik lambat, mengalahkan tpm..daru mula kawin sampai skang..setia menanti suami tercinta..uhuksss...mungkin ramai lagi kat luar sana ternanti2 somi tercinta untuk pulang dari kerje...macam aku ler..untuk pengetahuan korang, aku hari2 pun balik memang lambat...coz tunggu si somi n sang kancil untuk pick up aku kat ofis, ofis aku dah ler jauh dari pejabat2 orang, dari bus stop lagi lah...naik teksi dari sini ke bus stop pun rm8..aduih macam manalah nak maju pengangkutan awam ni..mahal nak mampus..walhal tak sampai pun 5 km perjalanan...aduihlah..itu ke bus stop..naik bus lak dah rm2..means rm10 one way ajer..kalau bas takder..naik teksi..aiyakkss..teksi pun baru rm2.50 kalau cukup kaki..tak cukup kaki..rm12 satu teksi...bayangkanlah..dari itu..tunggu ajer lah cik somi pick up..
almaklumler somi aku keje swasta..kalau ader on call..terpaksalah keje..nak baik pulih mesin2 kat luar sana yang sakit...heheh..itu pengorbanan kan..anak kecik ditinggalkan kat umah...kuar pagi balik pun dah gelap gelita...nak beli kete sebiji lagi tak mampu lak..tapi itu adalah impian aku skang..nak cari kete sebiji lagi...yang second pun takper..itu belum lagi somi out station..kalau tak..sampai kul 10 malam aku kat ofis..gilos..tapi itulah hakikatnya...aku dah lali..tapi bila anak dah dua ni..kesian lak kat anak2 aku...mak ayah aku lagi..tunggu ajer aku balik nak kuar beli barang2...nak pegi pasar malam lah...kete aku pun nazak...tak berehat..macam aku jugak..ini pun dugaan jugak..tapi dugaan kecik ajer...ada hikmahnyer tu untuk aku..aku terima ajer...
muka kau kalau tunggu kat ofis tu adalah macam gambo kat bawah ni..muncung lebih...


5 comments:

..nOj.. said...

ala xpe la tu emi... ko tunggu pun kt opis, sambil2 tunggu tu ko bley la berblogging secara aktif... lgpun anak anak ko duk ngan nenek diorg, xde ape yg perlu ko risaukan sgt... lain la ko tinggal ngan org yg ko x kenal... dun wori ek... xyah la nk serabut2 kan fikiran tu

lin_cute said...

ishh ye ker mie sampai 10 malam...? lambatnye...tak per ar mie...bersusah2 dahulu insyaallah bersenang2 kemudian...ada hikmah di sebaliknye nanti...

.:fyzz:. said...

leh aku bg sagesen kt ko emie..memula aku nak kata apa yg nojah ngan lin katakan tuh..tp dh diorang faster than me kan.hahah..pe kata ko bwk keta ke ofis manakala somi ko pi la naik moto..kan ke lebih effective cam tuh..yer la kalau beli keta kompem rm200 dh lam tangan even keta 2nd kan..setju tak?

~ umie_muaz~ said...

noj--> sebab ayah aku dah berbunyi tu lah yang aku risaukan...adik aku pun antar anak kat situ jugak..tu yang mak ayah aku tak larat..airol asyik nangis ajer kena hemtam ngan anak adik aku..uhukss...

lin--> aku memang dari dulu pk macam tu lin..mungkin besar hikmahnyer untuk aku...kebaikan untuk aku di dunia n akhirat..harap2...amin..

fyzz--> moto takder pijot...kalau ader pun, cmpany somi aku memang bayar elaun kete kat aku coz guna kete aku sepenuhnya...

~aSHa~ said...

sabo emi, nasihat aku mcm kawan2 lain jugak...

jgn tambah beban, nti terbeban...kita kena byk bersabar, nanti ada la bahagian kita jugak..okeh?