Tuesday, March 23, 2010

PALING AKU TAK SUKA!!!!!

ok kengkawan..setelah lama aku menyepi..aku kembali pulak..bukan aper..aku tension dengan ini cable h-phone aku...nak dunlud gambo..sumer tak bley..punyalah banyak gambo terkini..memang dasar h-phone murah..kihkihkih...

aku bukan nak citer bab tu..tapi aku nak citer pasal benda yang aku paling tak suka selama aku kawin ngan suami aku ni..dah tak bley dipendam lagi..selalunya bley gaduh time tu jugak bila aku tegur..n kengkadang bley masam muka..kerana perkara kecik..tapi tulah dier suami aku tercinta..

al kisahnyer...suami aku ni lembut orangnyer..bila ada masalah ker..melayan kerenah aku ker..anak2 ker..dier jarang ler melenting..melainkan dier penat yakmat..tak bley nak kata apa..aku pun kalau penat..lain jugak perangainyer...

TAPI...tidak time dier drive...bawak kete ler..ya Allah..barannyer tuhan ajer yang tau..tak sah ler kalau sehari tu dier tak hon kete kat depan ker..motor ker..lori ker..aku rasa pemandu2 kat kontan ni dah kenal sangat ngan kete aku n tuan yang bawak tu..garangnyer tak bertempat..tak sumer orang yang bawak kete tu mahir macam suami aku..betul tak..tapi yer lah..memang bukan salah suami aku ler..cuma dier tak bley sabo biler bawak kete...mana taknyer, cakap telefon bawak kete duk lane tengah..marah ler laki aku...bagi signal nak masuk dari tadi..tak masuk2 jugak simpang yang ada2 tuh..nak memotong lak..kete laki aku dah ler laju..main masuk ajer..dah ler tu..slow plak..ya Allah..aku pun berdebar..penah ler sampai nangis dalam kete tuh..kena jerkah ler ngan laki aku..kihkihkih..

ada pendapat untuk aku..pagi ni ajer..laki aku dah hon lori sebanyak 2 buah, dier buka tingkap kete n marah2 kat lori tu sebuah, dier hon kete sebuah..dier marah kat itu pompuan bawak kete ada 'P' pun sebuah..kat trak polis sebuah..coz dari tadi bagi signal tapi tak masuk2 simpang..apa lah cik abang polis ni...nama jer polis..tapi tak tau undang2 bawak kete..uhukkksss...

tolong aku yer..bagi nasihat kat aku supaya aku lebih bersabo ngan laki aku ketika dalam kete...tolong yer...

8 comments:

~aSHa~ said...

lembut tak lembut garang jugak org nye..ehehe kategori baran la kot...

drive ni kena cool..tak leh marah sana sini..takut org lain plak 'lempar' amarah kat kita...

berhati2 di jalan raya..

aku paling takut di jalan raya...eheheh...

selawat byk2...

ok tak komen aku ni...melampau ke? tak kan?

iz-AnN عبداللطيف said...

betul tu...kena bersopan di jalan raya...ko percaya tak mie...aku ni paling segan nak bunyikan hon...paling tidak bila aku geram tul baru aku tak segan...

hanim said...

sebiji mcm pangai asben akak...kita yg kat sebelah ni kecut perut ja...klu dtg amarah dia..tak kira sapa semua dia jerkah....pendapat akak sabar n redho je lah..yg penting selamat sampai n pergi

*Miss Geli^ said...

orang lembut ni, susah wei..

sekali mengamuk, hancur barang umah...opsss...

.:fyzz:. said...

emie..anuar pun kdgn2 hot gak bila naik keta..tp tak selalu la..dier jarang la nak hon2 orng..tp bebel ada la.aku lak tlog tokok tambh marah orng2 yg mengong2 bwk keta itew je..hehe
emm pendpt aku..somi ko ni..ko kena la nasehat skit..ko bg conth somi echa yg nyaris kena ngan samseng jalan raya..AWAS>murbahaya

umilia said...

btul2 ckp pijot tu..takut dia slh mrh org je..da byk kes kan jd..lg2 klu kene ngn india..tkut dia folow kite / amik no plat keta kite..klu ms tu laki kite yg tgh bwk keta takpe gak..ni klu kite yg tgh bwk mau naya kan..aku sll pesan kat laki aku cmtu..samseng jln ni bkn kira pun..laki aku pun cpt mrh..tp kite yg dok sblh ni kenela dok sbrkan dia..usap2 kit bg dia cool..

{ e'mie } said...

zidah - betullah komen ko tuh..puas dah suh dier berselawat..aku plak kena marah..kihkih..

izan - samalah ko ngan aku..segan nak bunyikan hon..coz hon kete aku bunyi macam kentut aku dalam kain ajer...

kak hanim - betul kata akak tuh..kita plak duk kecut perut..kengkadang sampai meleleh jugak air mata ni..takut apa2 jadi kat dier..orang kalau dah mark..susah..

nogha - sapa yang sampai pecah barang dalam umah tu..oppsss...

pijot - itulah pijot..kalau lah somi aku kat tempat somi echa tu..aku rasa memang bertumbuk dah kat luar tu..aku sekali lah..kalau aku ada..kalau takder pandai2 lah dier..kalau aku ader..aku sengseng lengan n tunjuk kasut ler kat orang tuh..kihkih..ko rasa orang tu takut tak tengok kasut aku..

umilia - dah puas usap..last2 usap air mata kat pipi ni ajer..uhukksss..

.:fyzz:. said...

kalau aku jadi ko emie,,kalau jdi cam tuh jngn tunjuk je kasut..ko pegi kt belakang laki ko..ko baling je kasut kt samseng jalanan tuh..heheh...jgn aku gurau ja..JNGAN LAKUKAN AKSI ITU DI RUMAH ATAUPUN DILUAR..MURBAHYA